back

Африканську чуму свиней виявлено на території Козелецького району

13-07-2015 | 16:34

12 липня у с. Тужар Козелецького району за результатами лабораторного дослідження виявлено збудника африканської чуми свиней.

Шляхи недопущення поширення хвороби обговорено сьогодні на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, яку провів перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич.

Він наголосив: усі причетні служби мають вживати усі затверджені планом заходи щодо профілактики, недопущення поширення та ліквідації АЧС. Адже заручниками ситуації стали люди, оскільки усі підозрілі до захворювання тварини знищуються.

У селі здійснено обхід дворів, проводиться утилізація поголів'я та дезінфекція території. При в'їзді та виїзді з села встановлено блокпости з метою обмеження руху транспорту. Скориговані маршрути руху рейсових автобусів поза межами епізоотичного осередку.

За словами заступника начальника Головного управління ветеринарної медицини в області Юрія Павлішена, для недопущення розповсюдження захворювання слід провести обов’язкову депопуляцію диких кабанів, які є носіями даного захворювання. Також наголошувалося на необхідності широкого інформування населення через засоби масової інформації про особливості оперативного реагування на хворобу.

В ході наради затверджено комплекс організаційно-господарських та ветеринарно-санітарних заходів з ліквідації вогнища захворювання свиней на африканську чуму, недопущення її розповсюдження в межах навколишніх сіл та району в цілому.



Прес-служба облдержадміністрації