back

За перше півріччя 2015 року Чернігівщина скоротила споживання газу майже на 17%

13-07-2015 | 15:54

В Чернігівській області продовжується падіння обсягів споживання блакитного палива. Лише за перше півріччя споживачі використали трохи більше 334 мільйонів кубометрів газу, що майже на 67 мільйонів менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Так, побутові споживачі використали менше газу на 42 мільйони кубометрів. Бюджетна сфера зекономила майже 3 мільйони кубометрів, промисловість – 9,7 мільйони кубометрів теплопостачальні підприємства – 12,3 мільйони кубометрів.

На зменшення споживання вплинуло не лише бажання громадян зекономити сімейний бюджет, а й вдвічі зменшені у травні 2015 року норми споживання природного газу. В області найбільше всього газу споживає населення – майже 59%.

На сьогодні лічильників газу не мають близько 72 тисяч сімей. За підрахунками фахівців, втрати по цій категорії споживачів склали більше 5 мільйонів кубометрів газу. Це самі ті спірні обсяги, які були заплановані і, ймовірно, використані споживачами, але не оплачені, що створює додаткове фінансове навантаження на бюджет підприємства.

Нагадаємо, в 2014 році споживання газу на Чернігівщині скоротилося на 12%, а протягом останніх трьох років – на 300 мільйонів кубометрів.


За повідомленням ПАТ "Чернігівгаз"