back

В області жнивують

13-07-2015 | 15:20

На Чернігівщині приступили до повноцінного збору урожаю зернових.

Цього року аграрії області цей процес розпочали пізніше майже на тиждень. Затримка пов’язана із значною кількістю опадів, які випали впродовж червня і змусили чекати настання відповідних фізичних властивостей ґрунту для початку робіт.

На 10 липня збирання ранніх зернових та зернобобових культур розпочали товаровиробники 13 районів. Обмолочено перші 4,6 тисяч гектарів Це близько 2% прогнозованих обсягів. Намолочено понад 19 тисяч тонн зерна, при середній врожайності 41,9 центнера з гектару.

Загалом, всіма категоріями господарств планується зібрати ранніх зернових та зернобобових культур з площі 291 тисяч гектарів, що на 12% більше минулорічного.

Жнива стартували косовицею озимої пшениці.

Також зібрано 35 гектарів озимого ячменю. Крім того, обмолочено перші 100 гектарів озимого ріпаку з урожайністю 41,9 та 33,6 центнерів з гектара відповідно.

Для зменшення сезонного навантаження на техніку та прискорення темпів збирання ранніх зернових, планується додатково залучити 260 одиниць високопродуктивних зернозбиральних комбайнів. Угоди уже укладені на 161 одиницю.

— На сьогодні область повністю готова до проведення жнивної кампанії. Головне, щоб погодні умови сприяли аграріям без втрат зібрати вирощений урожай, а наполегливості і завзяття їм не позичати, — зазначила заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Тетяна Мілютенко.


За повідомленням
Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації