back

Спалах африканської чуми свиней виявлено у Менському районі

10-07-2015 | 18:01

Четверте позачергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії провів сьогодні, 10 липня, перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич. Така необхідність виникла у зв’язку з виникненням вогнища АЧС у селі Киселівка Менського району.

Як зазначалось, це вже другий в нинішньому році випадок захворювання на африканську чуму свиней. Зараз в населеному пункті працють три бригади рятувальників. Вони обстежили 150 приватних обійсть. Встановлено карантинну зону, введено заборону на вивіз тваринницької продукції, обмежено рух транспорту.

За словами заступника директора Департаменту ветеринарної медицини Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Дмитра Мороза основну загрозу становлять дикі тварини. Тому необхідно посилити заходи з депопуляції дикого кабана та широко інформувати населення через засоби масової інформації про особливості оперативного реагування на цю хворобу.

Зі звітами щодо проведення ліквідації та профілактики АЧС виступили голови Менської РДА Олександр Мисник та Менської райради Володимир Невжинський.

Учасники заходу ухвалили протокольні решення, якими затверджено комплекс заходів з ліквідації та нерозповсюдження захворювання на АЧС в межах області.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації