back

Стартував проект «Медійний поступ для журналістів Чернігівщини»

10-07-2015 | 17:51

Медійники Чернігівщини отримали змогу покращити власну компетенцію з економічної журналістики.

10 липня відбулося офіційне відкриття освітнього проекту «Медійний поступ для журналістів Чернігівщини». Півроку група представників регіональних ЗМІ під проводом фахівців медіа галузі та економіки знайомитиметься з новітніми тенденціями та специфікою журналістської роботи у сфері економіки.

Із учасниками проекту поспілкувалися представники компанії «Бритіш Американ Тобакко Україна», Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА, ГО «Асоціація регіональних ЗМІ» і «Разом до громадянського суспільства», за підтримки яких і реалізовується названа ініціатива.

Учасників заходу привітав голова облдержадміністрації Валерій Куліч.

- Професія журналіста надзвичайно важлива. Втім, на Чернігівщині більшість медійників – універсали. На жаль, вони не можуть досконало розкривати усі галузі. Отож і виходить, що зі ЗМІ читачі часто отримують певні економічні штампи, ярлики. Аби допомогти регіональним журналістам розібратися у складній економічній науці, виникла ідея реалізації такого проекту, - зазначив він.

Як повідомив координатор проекту, начальник відділу співпраці зі ЗМІ Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Валерій Сорокін, група налічує 16 осіб.

Протягом липня–грудня учасники проекту відвідають близько 15 навчальних і практичних занять. Ознайомляться зі специфікою роботи економічного журналіста, дізнаються про особливості підготовки аналітичних матеріалів, здобудуть нові знання у бізнесовій та економічній сферах, а також удосконалять свої навички у загальнокорисних для журналістської діяльності царинах, як-то роботи з новими медіа чи отримання доступу до публічної інформації.

Цього ж дня відбувся і перший тренінг. Про специфіку української економіки розповів голова Комітету економістів України Андрій Новак.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації