back

Визначено переможців від Чернігівщини для участі у проекті ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-3»

10-07-2015 | 14:11

В облдержадміністрації 10 липня відбулося засідання комісії з попереднього відбору проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за участю проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду—3» (далі МРГ-3).

Як повідомив заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури облдержадміністрації Сергій Ситник, ініціатором цієї програми співпраці є Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Обов’язковим є заключення сільськими радами угоди про співробітництво, відповідно до закону України «Про співпрацю територіальних громад». Не менше 5% фінансування має забезпечуватись громадськими організаціями. Участь проекту МРГ-3 у співфінансуванні заходів коливатиметься від 50% до 75%. Перебдачається реалізація програм з охорони здоров’я, енергозбереження, водопостачання та водовідведення, інноваційних розробок та захисту навколишнього середовища. Для їх реалізації Чернігівщина у цьому році може отримати 210 тисяч доларів США. Кошти виділяються проектом МРГ-3 на безповоротній основі.

До участі у конкурсі було надано дев’ять заявок від семи районів області.

За результатами голосування комісією попередньо відібрано чотири проекти. Так, енергозберігаючі заходи планується реалізовувати у загальноосвітніх школах с.Мала Дівиця Прилуцького району та с.Озеряни Варвинського району, а також в лікарні с.Комарівка Борзнянського району. Для Варвинської ЦРЛ передбачається купівля рентген апарату.

Як резервні визначені проекти реконструкції загальноосвітньої школи у с.Петрівка Щорського району та придбання рентген апарату для Куликівської ЦРЛ.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації