back

Президент запросив волонтерів до активної взаємодії у боротьбі з контрабандою та корупцією на Донбасі: Ви маєте стовідсотково мою довіру

09-07-2015 | 17:25

Президент Петро Порошенко запросив волонтерів до спільної взаємодії у боротьбі з контрабандою та корупцією на лінії розмежування на Донбасі. На нараді, яка відбулась в Адміністрації Президента, Глава держави детально обговорив з волонтерами та представниками органів влади та силових структур спільні дії щодо встановлення правопорядку на кордоні на Сході.

- Ви маєте стовідсоткову мою довіру, – запевнив волонтерів Президент та наголосив на існуванні з ними «прямого відкритого каналу зв’язку».

Волонтер Георгій Тука зазначив:

- На відміну від багатьох присутніх, у нас немає корпоративної етики. Для нас не існує поняття «свій-чужий». Ми маємо інформацію, що у цій протиправній діяльності задіяні і військовослужбовці, і прикордонники, і співробітники МВС, і співробітники СБУ. Ми будемо вимагати покарання всіх без винятку.

- Саме для цього це робиться на найвищому рівні. Я розраховую на нашу ефективну взаємодію, – відповів на це Президент.

Георгій Тука відзначив, що з перших кроків у складі міжвідомчої групи волонтери відчувають повну підтримку з боку Служби безпеки України.

Волонтер наголосив на необхідності посилити контроль за гуманітарною допомогою, оскільки під її виглядом часто переміщують щось інше. Він висловив думку волонтерів, що, людей, яких задіяно у контрабандних схемах, крім фінансової, також треба перевіряти з точки зору можливої участі у терористичній діяльності.

Волонтер Павло Кашчук зазначив:

- Наша функція не має обмежуватись лише контролем, ми маємо мати право на ініціативу.

Наталя Воронкова привернула увагу учасників наради до проблеми евакуації людей з так званих умовно окупованих територій. За її словами, люди не поінформовані про можливості евакуації.

Президент запросив волонтерів викласти пропозиції для розгляду на нарадах найближчим часом.

У нараді взяли участь волонтери Юрій Бірюков, Георгій Тука, Павло Кашчук, Наталя Воронкова та Роман Доник.


Прес-служба Президента України