back

До Дня Державного Прапора України

23-08-2011 | 13:45

23 серпня в Україні традиційно відзначають День Державного Прапора.

З цієї нагоди на майданчику біля Чернігівської районної державної адміністрації за участю керівництва області та міста, представників громадськості відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора. У заході також взяли участь народний депутат України Григорій Маньковський та Сергій Андрос.

Вітаючи присутніх зі святом, голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко зазначив, що піднятий над Україною в 1991 році синьо-жовтий прапор утвердив втілення багатовікової мрії нашого народу про державність, соборність і самостійність. З того часу країна зазнала низки важливих змін – політичних, економічних, суспільних.

«З плином часу лише поглиблюється осмислення вагомості цієї події, її осягнення у геополітичному вимірі. Говорячи про відзначення 20-річного ювілею держави, Президент України Віктор Янукович визначив головну мету нашої спільної роботи по розбудові країни : «Кожен із нас усвідомлює, яку країну ми разом будуємо. Це – сучасна, демократична, правова, високотехнологічна і розвинена держава, яка є невід’ємною складовою європейського цивілізаційного простору. І ця мета об’єднує всіх українців, незалежно від політичних уподобань чи віри».

Сьогодні Державний Прапор України — це невід’ємна частина нашої національної пам’яті, символ довгого шляху до суверенітету та незалежності. Під синьо-жовтим стягом уславлюються високі наукові, культурно-мистецькі, спортивні досягнення України, творяться загальнодержавні і суспільні звершення», - наголосив Володимир Хоменко.

Звертаючись до молодих громадян України, які брали участь у святі, очільник області підкреслив: саме їм рухатися далі шляхом глобальних перетворень та розбудовувати нову країну – заможну, економічно і соціально розвинуту, успішну та побажав їм гідно нести ім’я громадянина України, відповідально ставитися до свого патріотичного обов’язку – творення історії незалежної української держави.

Після церемонії підняття Державного Прапора керівники області та Чернігівського району вручили 30 юнакіам та дівчатам паспорти громадян України.





























Прес-служба облдержадміністрації