back

Валерій Куліч: Моя стратегічна ціль — економічний розвиток Чернігівської області

07-07-2015 | 14:11

Таку тезу очільник області озвучив сьогодні, звітуючи перед представниками засобів масової інформації про перші сто днів перебування на посаді.

Оцінку своїй роботі Валерій Куліч давати не став, зауваживши, що звик просто системно працювати. Оцінювати ж діяльність влади – то прерогатива громади. Натомість він поінформував присутніх про те, які проблемні питання вдалося зрушити з місця за визначений термін.

Вони, зокрема, стосувалися кадрових змін та формування нової команди, розвитку економіки та залученню інвестицій, мобілізації та безпеки регіону, відкритості роботи влади та децентралізації.

За словами голови облдержадміністрації, пріоритетним напрямком його роботи є економічний розвиток Чернігівщини як основа стабільності та благополуччя її жителів.

Якщо уважно придивитися, то будь-яка проблема майже завжди має економічний підтекст. Наприклад, криза в економіці спричинила збільшення кількості злочинів, бо люди втратили робочі місця і не знають, чим зайнятися.

Кожна людина повинна мати місце роботи та достойну зарплатню. Тому моя основна задача – просування наших підприємств на зовнішні ринки та реалізація нових проектів, - підкреслив Валерій Куліч.

У цьому напрямку робляться конкретні кроки. Зокрема, у рамках налагодження співпраці у Чернігові пройшла зустріч з представниками Вишеградської четвірки, з Послом Фінляндії та Послом Королівства Данія, з послами та представниками прибалтійських держав.

Як відзначив керівник області, з огляду на аграрне спрямування економіки, специфіку та географічне розташування нашої області, нам краще торгувати з північними країнами Балтії. Адже саме на цьому ринку є можливість вигідно представити та реалізувати нашу продукцію.

Спільно з Чернігівською регіональною торгово-промисловою палатою започатковано проект реальної підтримки експортерів на 5 років.

Триває співпраця з Республікою Білорусь. Днями Корюківська фабрика технічних паперів змогла відновити експорт своєї продукції до Білорусі, а на кінець місяця заплановано проведення Українсько-білоруської комісії з питань торгівельно-економічного співробітництва.

Як позитив Валерій Куліч відзначив можливість чернігівських підприємств працювати з Укроборонпромом: на виконання доручення Президента України оборонні замовлення отримали ПАТ «ЧеЗаРа», ТОВ «ТАН», ТОВ «Український кардан», НВО «Група Компаній «МАГР» та інші.

Важливим чинником підняття економіки голова облдержадміністрації назвав налагодження співпраці з підприємцями області: завдяки конструктивному діалогу задоволено їх прохання щодо зміни керівництва Державної фіскальної служби в області.

Також влада почула представників малого та середнього бізнесу і спільно з ними звернулись до Уряду щодо врегулювання питання запровадження касових апаратів.

Ще однією приємною новиною є те, що для завершення будівництва та 37 об’єктів соціальної сфери у територіальних громадах область отримає більше 100 мільйонів гривень з Державного фонду регіонального розвитку.

Я скажу відверто: мене не задовольняє стан економіки. Зрозуміло, що у країні криза. Проте наші підприємства вже потихеньку виходять із стресової ситуації і наше завдання – максимально їм у цьому допомогти. Адже усі ми розуміємо, що чим більше у нас буде стабільно працюючих підприємств з високою рентабельністю, тим краще ми усі будемо жити, - резюмував Валерій Куліч.



Прес-служба облдержадміністрації