back

На Голубих озерах відбувся IV Міжнародний фестиваль авторської пісні

06-07-2015 | 12:17

Уже вчетверте напередодні свята Івана Купала на Голубих озерах у селі Олешня Ріпкинського району пройшов Міжнародний фестиваль авторської пісні.

Фестиваль проводиться з метою розвитку, популяризації та пропаганди кращих досягнень жанрів авторської пісні, збереження та розвитку традицій, виявлення та підтримки обдарованої творчої молоді; розширення культурних зв'язків та обміну досвідом роботи між учасниками з різних країн.

До відкриття заходу долучилися перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, голова Ріпкинської РДА Борис Мелашенко та голова благодійного фонду ім. Софії Русової Іван Чаус.

— Яскраве фольклорне дійство «На Івана Купала» не просто збагачує культурно-мистецьке життя регіону, а має стати важливою віхою у формуванні духовного світогляду наступних поколінь, яким розбудовувати, берегти і захищати рідну країну, — зазначив у вітальному слові Леонід Сахневич.

Протягом двох днів на березі Голубих озер виступили чимало професійних та аматорських колективів різного віку та національної приналежності, солісти. Учасники та відпочиваючі долучалися до різноманітних майстер-класів.

Цьогорічними переможцями стали:
Жанр «Патріотична пісня» — Тарас Тарасенко (смт Любеч);
Номінація «Кращий виконавець» — Анастасія Гніда (смт Козелець);
Номінація «Авторська поезія» — Олександр Мороз (м. Чернігів);
Номінація «Автор виконавець» — Оксана Галахова (м. Суми);
Гран-прі фестивалю — Юлія Литвиненко (м. Чернігів).



За інформацією
Департаменту культури і туризму,
національностей та релігій
облдержадміністрації