back

Збирання ранніх зернових потрібно завершити за два тижні

18-07-2011 | 16:46

«Жодна година не має бути згаяна при збиранні ранніх зернових та зернобобових культур», - зазначив заступник голови обласної державної адміністрації з питань агропромислового розвитку Олександр Шанойло на засіданні штабу з координації проведення жнив-2011, яке відбулось 18 липня у приміщенні облдержадміністрації.

Наразі триває обмолот площ озимої пшениці, гороху, озимого ріпаку. В роботу включилися всі райони області.

«Умови, в які цього року поставила сільгоспвиробників природа, не залишають нічого іншого, як швидко та організовано проводити збиральні роботи і завершити їх за п’ятнадцять робочих днів», - додав він.

Для прискорення темпів збирання планується додатково залучити біля 160 комбайнів.

В області вже розпочата підготовка до посіву озимих культур урожаю 2012 року. Ведеться накопичення мінеральних добрив та засобів захисту рослин. Було поставлено завдання нарощувати темпи підготовки до посіву озимих культур, приріст площ під якими потрібно забезпечити не менше як на 40%.

В ході засідання також наголошувалось на необхідності забезпечення повторних посівів кормових культур для гарантованого отримання зелених кормів в осінній період та своєчасному проведенні посів озимих на зелений корм.