back

Голова облдержадміністрації взяв участь у виїзній нараді-семінарі

07-06-2011 | 16:44

7 червня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко взяв участь у нараді-семінарі заступників голів обласних рад України на тему «Про взаємодію місцевих органів влади і органів місцевого самоврядування в соціально-економічному та культурному розвитку регіону», який проходив на базі Чернігівської області.

Аналізуючи актуальні питання соціально-економічного розвитку області, Володимир Хоменко, зокрема, зазначив, що злагоджена співпраця виконавчої влади та самоврядних структур Чернігівщини, які працюють сьогодні однією командою, дозволяє оперативно і адекватно реагувати на виклики, які стоять перед областю, та зосередитися на пошуку шляхів відновлення та підтримки економічного зростання.

Зокрема, на двох останніх сесіях обласної ради прийнято близько 30 програм, розроблених облдержадміністрацією і спрямованих на вирішення проблемних питань регіону та поліпшення його соціально-економічного розвитку.

«Головне завдання – це ефективна взаємодія щодо концентрації наявних можливостей та ресурсів на виконання завдань програм соціально-економічного розвитку територій, забезпечення висхідної динаміки розвитку економіки та неухильного дотримання державних соціальних гарантій, як це передбачено у Програмі економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», - наголосив голова облдержадміністрації.

Він також ознайомив присутніх з напрацьованими на місцевому рівні пропозиціями по основних напрямах розвитку області у контексті загальнодержавних реформ. Це, зокрема, обласна Програма «Чернігівщина-2015. Спільний шлях до добробуту», яка стане механізмом реалізації другого етапу Стратегії соціально-економічного розвитку області та регіональним втіленням Президентської Програми економічних реформ.

Проект зазначеної Програми презентувався на засіданні Регіонального комітету економічних реформ, розглядався на засіданнях президії та постійних комісій обласної ради, а 10 червня буде вноситися на сесію обласної.

Програма передбачає комплекс заходів, спрямованих на перетворення Чернігівщини в інвестиційно привабливий, конкурентоспроможний регіон з високим рівнем життя населення та вирішення актуальних, системних проблем. І, оскільки область переважно аграрна, сільське господарство – серед головних пріоритетів.

За словами керівника області, на регіональному рівні заплановано цілий комплекс заходів, спрямованих на відродження потенціалу галузі, включаючи заходи із покращення родючості ґрунтів та оптимізації структури посівів. Першочергово на порядку денному – розвиток тваринництва та максимальна переробка сировини на місцевих підприємствах. Це дасть можливість не лише створити робочі місця на селі, поповнити місцеві бюджети, але й отримати максимальний ефект самим виробникам.

«Потенціал Чернігівщини у цій сфері дозволяє забезпечити не лише свої потреби, а має і значні експортні можливості. Харчова промисловість разом з потужним сільським господарством повинні складати основу економіки області. Тут є над чим працювати. І головне – це пошук потенційних інвесторів», - зауважив Володимир Хоменко.

Він також зупинився на питаннях відновлення повномасштабної роботи промислового комплексу області та реалізації ряду інвестиційних проектів, у тому числі за участю іноземного капіталу, спрямованих на залучення в господарський обіг та поглиблену переробку наявних в області ресурсів.

«Налагоджена конструктивна співпраця виконавчої влади та місцевого самоврядування дозволить забезпечити реалізацію визначених пріоритетів, що, у свою чергу, сприятиме поступальному соціально-економічному розвитку регіону», - резюмував очільник області.

Про основні напрямки роботи Чернігівської обласної ради в сучасних умовах розповів голова облради Анатолій Мельник.

Перед присутніми також виступив заступник керівника апарату Верховної Ради України Володимир Яловий.

Учасники наради-семінару обмінялися думками стосовно ключових напрямків розвитку областей. Зокрема, Володимир Хоменко ознайомив заступників голів обласних рад із напрацюваннями у роботі по оптимізації медичної та освітньої галузей.








Прес-служба облдержадміністрації