back

Уряд України має намір повернутися до системи рейтингування регіонів з енергоефективності

26-06-2015 | 17:35

Про це заявив Прем’єр-Міністр України Арсеній Яценюк 26 червня під час селекторної наради, на якій йшлося про хід виконання заходів з енергоефективності. Від Чернігівщини участь у нараді взяв перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич.

— У відповідь на підвищення цін та зростання тарифів на комунальні послуги ми повинні забезпечити надання субсидій населенню та зменшення споживання енергетичних ресурсів, — підкреслив Арсеній Яценюк.

Як зазначалось на нараді, триває реалізація проектів з модернізації обладнання водоканалів та теплокомуненерго, заміна мереж. Наразі першочерговим завданням є встановлення індивідуальних теплових пунктів або лічильників з регуляторами тепла на кожний будинок.

На реалізацію цих проектів з державного бюджету виділено 400 мільйонів гривень. Можливе залучення коштів на вигідних умовах від Світового банку та ЄБРР. Проте, зараз дуже низький рівень підготовки техніко-економічного обгрунтування проектів з енергетики.

Арсеній Яценюк підкреслив, що варто повернутися до системи рейтингування областей у сфері енергоефективності. Він повідомив, що з наступного місяця Міністерство економіки України буде моніторити кожну область на предмет виконання всіх завдань програми діяльності Кабінету Міністрів України і на предмет ефективності роботи.

Прем’єр-Міністр нагадав, що доходи місцевих бюджетів зросли зараз в середньому на 40%. Тому він поставив завдання керівникам регіонів прийняття рішення щодо співфінансування програм компенсації по придбанню котлів і утепленню будинків і квартир.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації