back

Привітання керівників області з Днем Конституції України

28-06-2015 | 12:00

Шановні жителі Чернігівщини!

Прийміть найщиріші вітання з Днем Конституції – одним з головних державних свят нашої країни.

28 червня 1996 року увійшло в новітню історію України як день великого суспільного порозуміння, верховенства національних інтересів над мінливими політичними обставинами.

Прийнята цього дня нова Конституція стала правовою гарантією незалежності молодої держави. Це був акт закріплення історичного вибору українського народу, його волі жити в суверенній, соборній, демократичній державі.

З прийняттям головного правового документа пожвавилися соціальні та економічні процеси, Україна розпочала рух до входження в європейський простір свободи і демократії.

Суспільно-політичні зміни, які відбуваються в країні, вимагають удосконалення Основного Закону, приведення його у відповідність до реалій сьогодення. Як відзначає Президент України Петро Порошенко, пріоритетами у процесі підготовки змін до Конституції мають стати питання децентралізації, удосконалення конституційних основ правосуддя та конституційного регулювання прав і свобод людини.

Переконані, що повага кожного громадянина до конституційних норм своєї країни є незаперечною умовою подальшого демократичного розвитку суспільства, його консолідації навколо ідей патріотизму.

Бажаємо усій Чернігівській громаді благополуччя і злагоди в родинах, енергії і наполегливості у вирішенні поставлених завдань, мудрості й нових успіхів у щоденній роботі на благо рідного краю.


Голова обласної
державної адміністрації

Голова обласної ради

Валерій Куліч Микола Звєрєв