back

Більше 100 книг правозахисного напрямку передано до обласної бібліотеки ім. В. Г. Короленка

24-06-2015 | 15:35

Уже декілька років Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка співпрацює з громадською організацією «MART». У 2015 році відбулося підписання спільного договору про партнерство. Рік ще не закінчився, а в спільній роботі можна вже багато чого відмітити.

Так, вже з квітня цього року в Центрі правової інформації бібліотеки юристи ГО «MART» двічі на місяць надають безкоштовні консультації всім, хто їх потребує. Окрім цього за ініціативою бібліотеки було проведено круглий стіл «Стан реалізації Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року».

Громадська організація «MART», як правозахисна організація, розуміє важливість бібліотек у процесі просвітництва в сфері прав людини. Тому організація взяла собі за мету по можливості наповнювати фонд бібліотеки правозахисною літературою.

23 червня до бібліотеки було передано більше 100 примірників книг, які містять інформацію про результати моніторингів дотримання прав людини в Україні, аналіз міжнародного законодавства, яскраві приклади рішень Європейського суду з прав людини щодо України тощо.

Працівники Чернігівської ОУНБ ім. В. Г.Короленка висловили щиру подяку ГО «MART» за подаровані книги, які будуть корисні для викладачів, вчителів, студентів, батьків, зацікавлених користувачів. Велику цінність представляють книги:

О. Ащенко, В.Човган «Українське пенітенціарне законодавство у світлі стандартів комітетів проти катувань ООН та Ради Європи, 2014р.»;

Є. Захаров «Чи можна кваліфікувати Голодомор 1932-1933 років в Україні та на Кубані як геноцид?», 2015 р.;

В. Речицький «Конституціоналізм. Коротка версія»,2014 р.;

«Права людини в Україні 2014. Доповідь правозахисних організацій», 2015 р.;

«Права людини у фокусі новітньої історії», 2013р.

Впевнені, що співпраця наших організацій, яка сприятиме вирішенню нагальних проблем громад області тільки починається.



За повідомленням Департаменту
культури і туризму,
національностей та релігій
облдержадміністрації