back

Документальна виставка: «Так починалася війна»

24-06-2015 | 15:14

Війна... страшне слово... Хоч би скільки книжок було написано про Другу Світову війну, мабуть ніколи не настане час, коли можна буде стверджувати, що вже досить сказано.

Письменники, художники, музиканти звертаються у своїх творах до теми війни, щоб залишити в пам'яті події, які розкривають велич перемоги народу у цій страшній битві. Замислимося на мить над тим, що означала для України та війна. 40 місяців її земля була або театром запеклих бойових дій, або перебувала під чоботом окупантів. 7 мільйонів вихідців з України влилося до лав діючої армії, половина з них так і не повернулася до рідних домівок...

Територія України вкрилася десятками тисяч братських могил, в яких спочивають вічним сном від 8 до 10 мільйонів загиблих в боях або замордованих ворогом. Жахливе лихоліття війни, її колосальні жертви зайвий раз переконують, що мир є одним з найцінніших надбань людства. Водночас трагічні сторінки історії нагадують про життєву важливість громадянського миру й злагоди у суспільстві.

У відділі абонементу обласної бібліотеки для юнацтва демонструється виставка, присвячена початку Великої Вітчизняної війни – червню 1941 року. У першому розділі виставки «Незгасаючий вогонь пам'яті» представлені книги, які розповідають про події, що передували початку війни та про перші трагічні дні війни.

У другому розділі виставки «Україна: сторінки минулої війни» книги розповідають про Україну в Другій світовій війні та про незабутній подвиг людей та самопожертву при захисті Батьківщини. Самовіддані воїни-прикордонники перші довели ворогу, що на нього не чекає легка прогулянка по нашій землі.

Виставка представлена фотоматеріалами, які наглядно розповідають про трагічні дні червня 1941 року.



За повідомленням Департаменту
культури і туризму,
національностей та релігій
облдержадміністрації