back

Капела бандуристів ім. О. Вересая провела акцію «Не згасне пам'яті свіча»

23-06-2015 | 11:46

Яке це страшне слово війна. Коли чужинці приходять на рідну землю, несуть розруху і смерть, коли на початку XXI століття знову на нашій землі рвуться снаряди, міни, гинуть молоді, красиві люди, обороняючи рідну землю.

22 червня, в день початку німецько-радянської війни, капела бандуристів ім. О. Вересая Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм виступила з ініціативою провести у Мегацентрі культурно-мистецьку акцію «Не згасне пам'яті свіча», щоб через музичні твори, поетичне слово, нагадати сучасному поколінню про страшні роки війни.

– У нас вже був один такий флешмоб в минулому році і він пройшов дуже добре. З'явилась ідея провести його і цьогоріч, щоб вшанувати захисників нашої вітчизни, як минулої так і теперішній війн. Наш колектив дуже щиро відгукнувся на це. Тут таке місце, де бувають різноманітні люди. Тут є і молодь, і старші люди. Є такі, що мабуть жодного разу не були в філармонійному центрі на концертах, а тут вони зможуть почути наш колектив, наш спів, наше слово і вшанувати наших полеглих дідів, прадідів, батьків, сестер. Мабуть ми почали про це трошки забувати раз у нас знову війна. Ці всі політичні пересуди відволікають людей від війни, а ми їм нагадуємо теперішню страшенну ситуацію. На кордоні в тому місці де проходили дні дружби між Росією, Україною та Білоруссю – зараз стоять танки. В наших творах порушена й материнська тема, бо багато матерів не дочекались своїх дітей з війни. І сьогодні багато горя, багато сліз, матері оплакують своїх дітей, і ніколи не змиряться з цією ситуацією. Вони завжди будуть виглядати своїх синів, які пропали безвісті, – кажуть керівники колективу, заслужена артистка Україні Раїса Борщ та заслужений працівник культури Микола Борщ.

У концерті прозвучали «Пісня про Дніпро», «Вставай, Україно», музика Л. Бетховена, Т. Петриненка, Г. Майбороди, українські козацькі пісні та інші твори.



За повідомленням Департаменту
культури і туризму,
національностей та релігій
облдержадміністрації