back

З нагоди 20-річчя утворення системи господарських судів України

02-06-2011 | 15:20

2 червня заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Микола Стрілець взяв участь в урочистостях, присвячених 20-річчю утворення системи господарських судів України.

Вітаючи присутніх від імені голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка, він відмітив постійно зростаючу роль судової системи та її вплив на становлення і розвиток української держави на демократичних засадах.

«Правосуддя асоціюється зі словами «правда», «справедливість», «порядок», «закон». Зважаючи на ту роль, яку покладено на суди, держава вживає необхідних заходів, щоб ці критерії лежали в основі сучасного українського правосуддя. Саме таку мету ставить Президент України, Уряд країни в ході здійснюваної в Україні реформи державної влади, що сприятиме більш ефективному розвиткові судової влади.

Господарський суд – одна з найважливіших ланок в судовій системі. Як свідчить статистика, останнім часом українці все частіше звертаються до господарських судів за захистом своїх прав. Не є винятком і господарський суд нашої області. І кожен такий позов має сприяти зростанню довіри суспільства до судових органів в цілому», - наголосив Микола Стрілець.

Він також вручив відзнаки облдержадміністрації.

Присутніх також привітали заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, керівники правоохоронних органів області.










Прес-служба облдержадміністрації