back

У Миронівському інституті пшениці відбувся День поля

23-06-2015 | 08:38

У Миронівському інституті пшениці імені В.М. Ремесла НААН відбувся Всеукраїнський День поля «Сучасні сорти зернових культур та особливості технології їх вирощування». У ньому взяли участь заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Костянтин Лубенцов та спеціалісти Департаменту.

Такі заходи проводяться щороку з метою пропаганди досягнень вітчизняної селекції серед агропідприємств у галузі зерновиробництва.

Вітальним словом День поля відкрив директор Миронівського інституту пшениці доктор с.-г. наук Олександр Демидов. Він коротко розповів про історію та перспективи розвитку Миронівського інституту пшениці імені В.М. Ремесла. Віце-президент НААН академік НААН Михайло Бащенко висвітлив досягнення установи за 100 років діяльності.

Після пленарної частини гості ознайомились з виставкою сільськогосподарської техніки, з демонстраційними полігонами, на яких представлені сорти озимої і ярої пшениці, озимого і ярого ячменю, озимого тритикале, вівса. Загалом було представлено понад 80 сортів селекції Миронівського інституту пшениці імені В.М. Ремесла НААН, Носівської СДС МІП НААН та інших установ.

Цього року свою продукцію представили компанії, що займаються комплексним інженерно-технічним забезпеченням сільського господарства, розробкою та виробництвом комплексних хелатних добрив, продажем засобів захисту рослин, насіння польових культур, мінеральних добрив тощо.

— Пріоритетним напрямком створення інновацій у зерновиробництві була і залишається селекція, як невід’ємна умова розвитку аграрного сектору економіки світового зразка. Інститутом створено ряд перспективних для поширення у виробництві нових сортів сільськогосподарських культур з підвищеною адаптивністю та високою врожайністю. Було б на краще аби виробничники сіяли не тільки комерційні культури такі, як соя чи ріпак, а побільше пшениці. Тим більше сортів вітчизняної селекції, — зазначив Костянтин Лубенцов.



Департамент агропромислового розвитку ОДА