back

Впровадження технологій електронного урядування

30-05-2011 | 17:52

Саме про це йшлося на засіданні робочої групи «Законодавче та інституційне забезпечення реформ» Регіонального комітету з економічних реформ, яке 30 травня провів заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Микола Стрілець.

Відкриваючи засідання, Микола Стрілець зазначив, що електронне урядування є одним з визначальних факторів та каталізатором адміністративної реформи, трансформаційних перетворень в діяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх взаємодії з користувачами і власними співробітниками.

На його думку, державна політика електронного урядування має забезпечити підвищення якості та доступності державних послуг для людини та громадянина, спрощення процедур та скорочення адміністративних витрат, підвищення якості адміністративних та управлінських процесів, а також забезпечити відкритість інформації про діяльність органів державної влади та органів місцевого самоврядування, розширити доступу до неї та надати можливості безпосередньої участі людини і громадянина, інститутів громадянського суспільства у процесах підготовки та експертизи проектів рішень, які приймаються на всіх рівнях державного управління.

Заступник начальника Управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області Ірина Галайко доповіла про досвід Головдержслужби України з впровадження електронного урядування. Учасники засідання обговорили організаційно-технічні завдання, які потребують вирішення для можливості переходу до електронного урядування.

Підсумовуючи результати засідання робочої групи, Микола Стрілець наголосив: «Впровадження електронного урядування є складним процесом, що потребує значних матеріальних, інтелектуальних та фінансових ресурсів та вимагає вирішення комплексу, правових, організаційних і технологічних проблем».



Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації