back

Міжнародний молодіжний фестиваль «Молодість. Мир. Майбутнє» об’єднує молодь

22-06-2015 | 16:02

Вже стає гарною традицією напередодні Міжнародного Дня молоді молодим людям з усієї області збиратися в наметовому таборі на Голубих озерах, щоб змістовно провести час, проявити свої таланти, продемонструвати свою громадянську позицію, обмінятися досвідом.

Цьогорічний Міжнародний молодіжний фестиваль «Молодість. Мир. Майбутнє», який проходив з 18 по 21 червня, розширив кордони спілкування, адже гостями чернігівців стали молодіжні делегації з Вінницької, Полтавської, Житомирської, Сумської, Черкаської областей та Гомельської області (Білорусь). Всього фестиваль зібрав 400 молодих людей.

Цікава триденна програма, насичена майстер-класами, концертними програмами, спортивними змаганнями, конкурсами, квестами, дозволила молоді проявити себе, отримати нові враження, здобути нові знання та познайомитися з чудовими людьми.

Лейтмотивом фестивалю було патріотичне виховання молоді, усвідомлення своєї національної приналежності, прагнення миру і дружніх взаємостосунків. На цьому акцентував увагу у своєму виступі на закритті фестивалю, 20 червня, перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич.

Тема національної свідомості, патріотичної налаштованості переконливо звучала на заключному концерті фестивалю під час яскравих виступів академічного ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди» та солістів обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм а також гурту «Смоляни» з Борзнянського району.

- Дні фестивалю промайнули на одному диханні. Мабуть, через те, що кожна година була насичена різноманітними програмами. Це дуже цікавий досвід, і надзвичайно корисний, адже, у молоді сьогодні є багато тем для обговорення, багато ідей для реалізації, багато позитивного настрою, яким всі щедро діляться з іншими. Такий фестиваль – гарний приклад для інших областей, – зауважив гість фестивалю, начальник управління молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації Максим Зеленський.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації