back

22 червня – День скорботи та вшанування пам’яті жертв війни в Україні

22-06-2015 | 12:04

День початку війни увійшов у життя мільйонів українців трагічною сторінкою. 22 червня – пам’ятна дата, яка повинна нагадувати усім про цінність життя кожної людини. Особливо в ці непрості для українського народу дні, коли на сході країни триває боротьба за свободу та єдність держави.

Сьогодні до Братської могили воїнів, що полягли в боях за свободу нашої Вітчизни, поклали квіти голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Микола Звєрєв, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, ветеранських організацій та громадськості.

Через військові дії на сході країни загинули вже тисячі людей. Не повернулись додому і 116 наших земляків.

Присутні вшанували пам'ять про загиблих у Другій світовій війні, а також всіх загиблих під час проведення антитерористичної операції на сході України хвилиною мовчання.

Після цього на Меморіалі Слави керуючий Чернігівською єпархією Української Православної Церкви Архієпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій відправив поминальну літію за полеглими під час бойових дій та усіма жертвами війни в Україні.

До заходу також долучився народний депутат України Олександр Кодола.



Прес-служба облдержадміністрації