back

Народний театр «Ілюмінатор» та дитячий театр «Слово» повернулись із престижними нагородами

22-06-2015 | 08:37

Завершився мистецьки-патріотичний проект «Тільки люди…», який під патронатом голови Чернігівської облдержадміністрації Валерія Куліча реалізовували Чернігівський міський молодіжний Народний театр «Ілюмінатор» (художній керівник – Олександр Норов) та Дитячий театр «Слово» Карильської ЗОШ І-ІІІ ст. Коропського району (художній керівник – Валентина Приходько).

Метою проекту було з’єднання півночі і півдня нашої держави через дитячу та юнацьку творчість, ствердження споконвічних цінностей Людяності, Добра і Милосерддя. Як і планувалось, творча команда двох театрів дала дві вистави в Коблевому.

Спектакль театру «Ілюмінатор» талановитої молодої режисерки Катерини Пономаренко «Пост-скриптум» був представлений у пансіонаті «Колос». На відміну від нього, спільна вистава «Ілюмінатора» і «Слова» «Крутий Заєць» (режисер вистави і керівник проекту Ростислав Дикий) гралась на відкритому майданчику біля пансіонату «Днестр» і зібрала велику кількість бажаючих подивитись історію зайця-задаваки. Юні актори почули дуже схвальні відгуки глядачів від наймолодших дітей до людей поважного віку.

Нещодавно обидві вистави проекту «Тільки люди…» були представлені і у програмі завершального Х Міжнародного відкритого фестивалю дитячих та молодіжних театрів «Південні маски» у Миколаєві.

І цього разу журі високо оцінило обидві роботи молодих режисерів, відзначивши оригінальність, проникливість та особливий колорит сценічної стилістики щодо вистави «Пост-скриптум», а також щирість, непідробність, глибину і самобутність режисерського задуму і високу акторську майстерність, що їх продемонстрував спектакль «Крутий Заєць».

Вистава «Пост-скриптум» здобула Бронзову маску (це третя позиція за участі 34 колективів), а виконавець ролі Крутого Зайця карильський школяр Максим Бабюк став переможцем у номінації «Найкраща чоловіча роль».

В учасників проекту «Тільки люди…» залишились не лише теплі, хвилюючі спогади, а й відчуття вкрай важливої справи, яку вони разом здійснили. Наша прекрасна, щедра, багата духовними скарбами Україна – єдина і неподільна, хто б нам із-за кордону не нав’язував вигадані психологічні, мовні, етнічні бар’єри, їх насправді не існує. І дитяча творчість – та золота ниточка, яка скріплює її єдність і міцність.



За повідомленням Департаменту
культури і туризму,
національностей та релігій
облдержадміністрації