back

Керівники РДА мають налагодити ефективну співпрацю з районними газетами

19-06-2015 | 17:11

Голова облдержадміністрації Валерій Куліч поспілкувався з редакторами районних газет. Зустріч відбулася 19 червня у рамках засідання Асоціації регіональний ЗМІ на запрошення її керівника Олександра Назаренка.

Представники провінційних часописів найбільше нарікають на недостатність, а подекуди і відсутність фінансової підтримки з боку виконавчої влади на місцях. Також вони відзначають, що РДА почасти надають до друку абсолютно не адаптовану для звичайного читача інформацію.

На це Валерій Куліч доручив відповідному структурному підрозділу ОДА координувати створення медіа-планів кожною районною адміністрацією. Це допоможе контролювати якість пропонованих матеріалів. До того ж, голова облдержадміністрації акцентував на необхідності створення якісної комунікації між РДА, районними радами та місцевими газетами.

— Я розраховую на місцеві ЗМІ і розцінюю їх як стратегічного партнера для побудови дієвого механізму комунікації населення та виконавчої влади всіх рівнів, — зазначив Валерій Куліч.

Редактори районок зазначили і про проблеми із передплатою та розповсюдженням газет. Нарікали на відсутність співпраці із відділеннями «Укрпошти» в деяких районах.

Також під час зустрічі голова облдержадміністрації розповів про особливості об’єднання громад та формування Перспективного плану області. Висловив своє бачення впровадження деяких реформ у регіоні.

— Саме вашим виданням довіряють сільські громади. Тому виконавча влада має створювати усі умови для грамотної побудови інформаційного кола. Від сьогодні одним із першочергових питань від мене до керівників РДА буде: як вони взаємодіють із місцевою пресою, — підсумував Валерій Куліч.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації