back

Голова облдержадміністрації зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом США в Україні

11-05-2011 | 14:39

11 травня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко та Чернігівський міський голова Олександр Соколов зустрілися з Надзвичайним та Повноважним Послом США в Україні Джоном Теффтом.

У зустрічі також взяв участь заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Микола Стрілець та начальник відділу Посольства США в Україні з правоохоронних питань Дороті Мейхью.

Керівник області ознайомив Джона Теффта з історико-культурною спадщиною Чернігівщини, основними напрямками соціально-економічного розвитку регіону та висловив сподівання у тому, що ця двостороння зустріч як закріпить існуючі, так і відкриє нові можливості для поглиблення всебічного співробітництва між Чернігівською областю та США.

Для цього область має всі необхідні резерви: природно-ресурсний потенціал, діюча виробнича база, бізнесова інфраструктура.

Сьогодні в області працює майже 1,3 мільйонів доларів інвестицій зі Сполучених Штатів, зосереджених в основному в машинобудуванні, легкій промисловості, а також торгівлі та оренді обладнання, що свідчить про стабільне партнерство підприємств області з бізнесовими колами США.

У сфері зовнішньої торгівлі за 2 місяці поточного року взаємний товарообіг перевищив 1,2 мільйонів доларів США.

В області активно працює Американська Рада з міжнародної освіти та Корпус Миру США, діяльність яких зосереджена на співпраці з учителями загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів та викладанні англійської мови.

Крім того, налагоджено співробітництво Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя з рядом університетів США у напрямку поліпшення студентської освіти.

Також під час зустрічі обговорено питання торгівельно-економічної співпраці, активізації двостороннього ділового та культурного співробітництва.





Прес-служба облдержадміністрації