back

До Дня юриста

08-10-2010 | 14:42

8 жовтня голова облдержадміністрації Володимир Хоменко взяв участь в урочистому зібранні з нагоди Дня юриста.

«На вас покладено відповідальну місію – стояти на сторожі конституційних прав і свобод громадян України. Вам належить чільне місце у формуванні правової культури суспільства, поваги до Закону, правової політики держави», - зазначив керівник області у вітальному слові.

Він також зауважив, що в історії становлення незалежної української держави юридичні служби відігравали важливу і, певною мірою, визначальну роль. І сьогодні, в процесі розвитку правової держави, на правників покладаються відповідальні завдання – ствердження принципу верховенства права, забезпечення справедливості і законності, удосконалення українського законодавства, посилення правових гарантій захисту різних верств населення і підвищення правосвідомості громадян.

«Президент України Віктор Янукович наголосив, що верховенство права та реальна рівність усіх перед законом, незалежно від статусу і майнового стану, - це головний аргумент демократії та передумова демократичного порядку в країні.

На мою думку, бути юристом означає вкладати у свою роботу не лише високий професіоналізм, а, насамперед, совість і моральність», - наголосив Володимир Хоменко.

Він висловив переконання у тому, що юристи області, усвідомлюючи свою відповідальність, і надалі вірно служитимуть інтересам України та її громадян, примножуючи славні традиції своєї професії, докладаючи максимум зусиль для утвердження ідеалів справедливості.

«Високо несіть звання юриста, неухильно дотримуйтесь засад гуманізму, неупередженості та об’єктивності, вірою і правдою служіть суспільству, щоб терези Феміди незмінно переважали у бік справедливості», - побажав присутнім Володимир Хоменко та вручив Почесні грамоти облдержадміністрації.

Прес-служба облдержадміністрації