back

Відзначення 120-річчя П.Г.Тичини на батьківщині поета

15-05-2011 | 12:00

14 травня заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Тканко взяв участь у завершальних ювілейних заходах до 120-річчя від дня народження видатного українського поета П.Г.Тичини. Цілком символічно, що свято «Живих огнем своїм я грію…» відбувалось у селі Піски Бобровицького району, де народився творець «Сонячних Кларнетів».

Односельці Тичини довго чекали на свято, тому так щиросердно зустрічали гостей хлібом-сіллю. На свято зібралось усе село , були делегації з сусідніх сіл і районів області.

Звертаючись до присутніх, Віктор Тканко передав вітання від голови облдержадміністрації Володимира Хоменка, під особливою увагою якого проводиться низка ювілейних заходів, зокрема, наукові конференції, літературні вечори, виставки, вікторини, конкурси шкільних творів та інше.

"Ім`я Павла Григоровича Тичини по праву належить до тих безсмертних імен, що вічно житимуть у пам`яті українського народу, а незгасний вогонь його чарівного слова продовжуватиме зігрівати людські серця", - наголосив він.

Віктор Тканко поклав квіти до пам’ятника П.Г.Тичині біля меморіальної садиби-музею, поспілкувався із учасницями місцевого фольклорного колективу.

Після запалення свічки пам’яті у місцевому храмі відбулось покладання квітів до Хреста жертвам Голодомору 1932-1933 років в Україні, пам’ятника полеглим у Великій Вітчизняній війні, могил батьків і першої вчительки поета.

Після огляду виставки творів місцевих майстрів Віктор Тканко взяв участь у спецпогашенні конверта з маркою на честь ювілею поета.

Почесні гості з Києва, організатори свята отримали у подарунок книжну «Наш Тичина», видану управлінням у справах преси та інформації облдержадміністрації з присвятою 120-річчю оспівувача «єдиної родини». У ній зібрані твори близько сорока чернігівських авторів, присвячені Тичині.

Під час свята були вручені нагороди переможцям творчих конкурсів у номінаціях «А я у гай ходила», «Золотий гомін», «Десь на дні мого серця». Нагороди вручили пісківчани письменник Дмитро Головко, науковознавець, дослідник Іван Сидоренко та заступник голови Бобровицького осередку Чернігівського земляцтва у місті Києві Надія Голота.

Митці сцени з Чернігова, аматори сцени Бобровиччини увесь день даруваливсі свою сценічну майстерність, викликаючи, як винагороду, гучні оплески глядачів.

Проведення таких заходів є свідченням того, що влада приділяє значну увагу розвитку української культури, вшануванню її видатних діячів, вихованню у молодого покоління почуття патріотизму, що є особливо важливо у рік святкування 20-ї річниці незалежності України.











Управління у справах преси та інформації
облдержадміністрації