back

Вшанування пам`яті жертв політичних репресій

14-05-2011 | 12:30

14 травня біля пам’ятного знаку у с. Халявин Чернігівського району відбувся мітинг-реквієм з вшанування пам'яті жертв політичних репресій, у якому взяли участь голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник, заступники голови облдержадміністрації та облради, делегації від м. Чернігова, Чернігівського, Городнянського, Ріпкинського та Щорського районів представників обласних установ, громадськість.

Присутні поклали квіти до пам’ятного знаку та вшанували пам'ять жертв політичних репресій хвилиною мовчання.

Заупокійну литію відправив секретар Чернігівської єпархії Української православної церкви Київського патріархату отець Роман.

Спілкуючись з представниками засобів масової інформації, голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко та голова обласної ради Анатолій Мельник наголосили на важливості та необхідності продовження пошуково-дослідницької роботи стосовно подій 30-х років минулого століття.

За словами Володимира Хоменка, в області ведеться широка просвітницька робота, проводяться літературні розвідки, видаються документальні книги, в яких на основі архівних документів аналізуються причини репресій, їх перебіг, специфіка та наслідки для регіону.

«Для нас це дуже важлива і значна робота, адже всі ці заходи – не лише вшанування пам’яті жертв політичних репресій, але й пересторога нам та всім наступним поколінням: не допустити повторення подібного у нашій державі», - підкреслив голова облдержадміністрації.
























Прес-служба облдержадміністрації