back

Ситуація з погашення заборгованості із заробітної плати в області перебуває на контролі у влади

17-06-2015 | 13:05

Питання своєчасності виплати заробітної плати в області знаходиться на постійному контролі органів влади. Більше ніж на 7% зменшилися борги із заробітної плати в країні, однак на Чернігівщині ще не досягнуто позитивної динаміки. Сума боргу у травні зросла на 100 тисяч гривень і на сьогодні становить майже 21 мільйон гривень. Про це повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич під час чергового засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, що відбулось 17 червня.

За інформацією директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олега Русіна, заборгували зарплату своїм працівникам 49 підприємств області. Значна частина з них є боржниками уже тривалий час, а деякі поповнили це коло в цьому році.

На сьогодні, найбільшу суму боргу сконцентровано на 32-х економічно активних підприємствах регіону. Серед них: ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів „ЧеЗаРа“»; дочірнє підприємство «Чернігівнафтогазгеологія» НАК «Надра України» та його два підрозділи у м. Прилуки та м. Ніжин; ПрАТ «Завод „Ніжинсільмаш“»; ПАТ «Хімтекстильмаш»; державне підприємство «Чернігівський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою».

Значні борги акумулюють 17 економічно неактивних підприємств. До 14-и із них здійснюються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом. Ще 3 підприємства призупинили діяльність.

Позитивним моментом залишається відсутність заборгованості із заробітної плати серед сільськогосподарських підприємств області. У територіальному розрізі — не мають боргів підприємства 14 районів Чернігівщини.

Про ситуацію та шляхи прискорення погашення заборгованості інформували комісію керівники підприємств-боржників Новгород-Сіверського, Чернігівського та Ріпкинського районів.

Питання своєчасної виплати заробітної плати та погашення боргів з неї є першочерговими і повинні вирішуватися в загальному комплексі соціально-економічних проблем. Адже саме вони мають значний вплив на настрій населення та матеріальні статки сімей, — наголосив Леонід Сахневич, підсумовуючи результати засідання.

На його переконання, необхідно роботи все, щоб підприємства в області працювали, люди вчасно отримували заробітну плату, а бюджет поповнювався необхідними коштами.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації