back

Спільні узгоджені дії влади та бізнесу – запорука стабільного розвитку регіону

26-05-2011 | 20:22

На цьому наголосив очільник області Володимир Хоменко під час виїзного розширеного засідання Колегії облдержадміністрації в Ічнянському районі.

За визначенням голови обласної державної адміністрації, мета проведення виїзного засідання – не на слайдах і не на папері, а практично показати керівникам районів, як можна організувати роботу підприємств у сучасних умовах, щоб вони працювали рентабельно і нарощували своє виробництво.

Показовим прикладом співпраці та взаєморозуміння між органами місцевої влади і суб’єктами господарювання Володимир Хоменко назвав ПАТ "Ічнянський молочно-консервний комбінат" і СТОВ „Інтер”, з роботою яких перед засіданням ознайомилися члени Колегії та голови районних державних адміністрацій.

ПАТ " Ічнянський молочно-консервний комбінат" з 2007 року займається виробленням молочних консервів (молоко згущене, сливки згущені, молоко згущене із какао, молоко згущене з кавою, іриска). Виробнича потужність підприємства – 35-40 тонн молочних консервів на добу.

Експорт продукції підприємство здійснює через групу компаній "Провіант" у Молдову, Грузію, Ізраїль, Таджикистан, Вірменію та інші країни світу.

Значна увага на підприємстві приділяється питанню оновлення основних виробничих фондів та розширення виробництва. У IV кварталі 2010 року введено в експлуатацію новий цех молочних консервів.

Середньооблікова чисельність штатних працівників на підприємстві становить 237 чоловік. Середньомісячна заробітна плата за І квартал 2011 року склала 1600 грн.

Також ПАТ "Ічнянський молочно - консервний комбінат" є бюджетоутворюючим підприємством Ічнянського району в частині сплати податків до місцевого бюджету.







СТОВ «Інтер» створене в 1999 році.

Загальна посівна площа СТОВ „Інтер” в 2010 році становила 8707га. Зернові та зернобобові культури вирощувалися на площі 8051 га, валовий збір зерна склав 16014,6 тонни, при середній урожайності 19,9 ц/га (по району 25,4 ц/га). Під урожай 2011 року посіяно 2016 га озимої пшениці, 62 га озимого жита, 797 га озимого ріпаку.

Керівництво господарства постійно слідкує за новітніми тенденціями та технологіями в сільськогосподарський галузі, своєчасно впроваджуючи їх у своїй діяльності, відвідує багато агрономічних виставок та форумів. Господарство постійно займається сортооновленням та виведенням високопродуктивного насіннєвого матеріалу. Так під урожай 2011 року господарством придбано 48 тонн насіння еліти озимих культур та 60 тонн насіння еліти ярих зернових та зернобобових культур.

Станом на 1 травня 2011 року в СТОВ „Інтер” утримується 351 голова ВРХ (в тому числі 106 голів корів) та 1040 голів свиней. Валовий надій молока за січень-квітень 2011 року склав 130 тонн (2% виробництва району). За 4 місяці 2011 року вироблено 29 тонн м’яса (4% районного показника).

У 2010 році сплачено 1881 тис.грн орендної плати за землю, що становить 3%.

«Досвід роботи цих господарств на практиці показує, що в нашій області є керівники, які вміють працювати, організувати виробництво якісної конкурентноздатної продукції, що користується попитом не тільки в нашому регіоні, а й за його межами. Це, в свою чергу, забезпечує зайнятість місцевого населення, наповнює районний та обласний бюджети. А це дуже важливо», - наголосив керівник області.

Звертаючись до голів райдержадміністрації, Володимир Хоменко підкреслив: розвиток бізнесу окремо від соціальної складової району неможливий. Тому лише спільні узгоджені дії влади та бізнесу можуть забезпечити стабільний розвиток регіону.







Прес-служба облдержадміністрації