back

Валерій Куліч: Усі перевізники Чернігівщини мають працювати виключно у правовому полі

17-06-2015 | 10:26

Проблемні питання з організації пасажирських перевезень в області на автобусних маршрутах загального користування розглядалися 16 червня на зустрічі голови обласної державної адміністрації Валерія Куліча з перевізниками та представниками правоохоронних органів.

У ході зустрічі порушувалися питання боротьби з нелегальними перевізниками, підвищення тарифів за проїзд у зв’язку з подорожчанням палива та повернення коштів за перевезення пасажирів пільгових категорій.

Перевізники вимагали недопущення монополізації ринку автоперевезень, а також створення умов для роботи малого та середнього бізнесу на території області.

Ряд проблем, за словами присутніх, можливо вирішити лише шляхом внесення змін до чинного законодавства. Тому частину питань було переадресовано до першого заступника Голови Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті Володимира Баліна, який також взяв участь у нараді. Він, у свою чергу, розповів про кроки, які вживаються з метою удосконалення формату співпраці із перевізниками. Також Володимир Балін звернув увагу на керівну роль місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у питаннях координації роботи контролюючих органів.

Уважно вислухавши усі сторони, голова облдержадміністрації пообіцяв максимально сприяти рівному доступу суб’єктів господарювання до ринку автоперевезень, наголосивши також на рівності усіх перед законом.

З кожним фактом упередженого ставлення до перевізника ми будемо розбиратися окремо. Проте усі перевізники Чернігівщини мають працювати виключно у правовому полі. Облдержадміністрація докладе максимум зусиль, аби забезпечити чіткі та прозорі механізми співпраці з перевізниками та навести порядок у сфері транспортних перевезень, - зазначив очільник області.



Прес-служба облдержадміністрації