back

Делегація Куликівського району здійснила поїздку до Естонії

16-06-2015 | 14:45

На запрошення керівництва Пилваського повітового управління (Естонія) делегація Куликівського району з 3 по 9 червня здійснила поїздку до Естонії.

У складі делегації начальник відділу культури і туризму Куликівської районної державної адміністрації Віктор Снопок, керівник євроклубу «Євросвіт» Горбівської загальноосвітньої школи Валентина Дєдкова та учасники хореографічної групи «Родзинки».

Програма перебування досить цікава та насичена: участь у ювілейному святі з нагоди 160-річчя співочих свят в Естонії, знайомство з молодіжними організаціями повіту та участь у концертних програмах.

Представників району прийшли проводжати та побажати успіхів і щасливої дороги голова Куликівської районної державної адміністрації Валентина Мельник, заступник голови Олена Баглай та інші.

Шлях до Пилви пролягав через територію України, Латвії та Естонії і тривав близько 20 годин.

Програма розпочалася з відвідування євроклубівцями наукового центру АННАА.

Цей науковий центр один з найкращих не тільки в Естонії, а й в Європі. Діти були вражені науковими технологіями, дизайном, цікавими тренажерами, іграми, машинами, тут же євроклубівці відвідали планетарій з цікавою екскурсією у Всесвіт. Наступного дня відбулася зустріч з керівництвом Пилваського району та центру інформації по Євросоюзу. Після обіду – знову зустріч з ровесниками в молодіжному центрі Верйора. Потім українці долучилися до молодіжної програми днів волості Пилва.

Хореографічна група «Родзинки» здивувала своїм виступом, гарно співали про любов до України і вокалісти: Ярослав Косолап та Марина Андряник. Також діти ознайомилися з комплексом садиби Моосте.

Цікавою була зустріч і перебування у Вярска, де євроклубівці ознайомилися з Сетуським музеєм-хутором.

Паралельно з відпочинком йшла підготовка до виступу на головній сцені.

- Нас в Естонії зустрічали, як рідних. Приємні, душевні люди, теплі і цікаві зустрічі, спільна співпраця. Естонці бажали миру в Україні, - ділиться враженнями начальник відділу культури і туризму Куликівської РДА Віктор Снопок.



За повідомленням Департаменту
культури і туризму,
національностей та релігій
облдержадміністрації