back

До Дня Конституції у Чернігові відбудеться акція на підтримку родин загиблих в АТО «Родинне коло Чернігівщини»

16-06-2015 | 11:43

Обласна державна адміністрація підтримала ініціативу громадських об’єднань щодо проведення 28-29 червня в м. Чернігові третього етапу програми різносторонньої підтримки родин загиблих учасників Революції гідності та антитерористичної операції «Родинне коло Чернігівщини». Захід приурочений до Дня Конституції України і проходитиме під гаслом «Держава – це ми!»

16 червня організаційні моменти підготовки до заходу обговорено під час робочої наради, яку провів голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч.

У нараді взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, керівники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації та Чернігівської міської ради, УМВС в області, представники громадськості.

Під час подій на Майдані загинуло двоє наших земляків. Ще один майданівець нещодавно помер від раніше отриманих поранень. Зазнали горе втрат своїх рідних під час бойових дій в зоні АТО 115 родин.

Як наголошували учасники наради, акція «Родинне коло Чернігівщини» у черговий раз має привернути увагу влади та громадськості до проблем сімей загиблих, сприяти формуванню патріотизму, шанобливого ставлення громади до військовослужбовців, які відстоюють свободу нашої країни в зоні АТО.

У заході планується участь сімей з усієї області, всього близько 150 осіб, значна частина з них – діти. Для дорослих передбачені консультації психологів та юристів, для дітей – розважальні програми та вистава. 28 червня на Красній площі заплановано проведення молебну, урочистостей за участю керівництва області та міста, концертної програми «Держава – це ми».

Після обговорення основних організаційних питань, голова облдержадміністрації наголосив на високій відповідальності кожного з присутніх керівників та представників громадськості за якість проведення заходу «Родинне коло Чернігівщини».

Вшанування пам’яті загиблих учасників Революції гідності та антитерористичної операції на сході України, публічна подяка їхнім близьким – наш громадянський обов’язок, – підкреслив Валерій Куліч.



Прес-служба облдержадміністрації