back

Арсеній Яценюк: Нам треба пройти пожежонебезпечний період з мінімальними втратами

15-06-2015 | 17:29

Про це Прем’єр-міністр України заявив 15 червня на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка проходила у селекторному режимі з очільниками регіонів.

Від області у засіданні взяли участь перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич, начальник УМВС України в Чернігівській області Едуард Альохін, т.в.о. начальника Управління ДСНС в області Ігор Афанас'єв, керівники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації.

Як повідомив голова ДСНС України Микола Чечоткін, з початку 2015 року кількість пожеж у природних екосистемах зросла на 29%, а постраждала від вогню площа збільшилася на 4 тисячі гектарів. Також значно зросла кількість загорянь у лісових масивах та на торфовищах.

Зважаючи на це, Прем'єр-міністр України доручив Державному агентству лісових ресурсів терміново посилити протипожежні заходи та придбати всю необхідну техніку для гасіння пожеж.

Він також вказав голові Державного агентства лісових ресурсів на недостатню кількість піших патрулів з охорони лісів.

Арсеній Яценюк доручив провести навчання на всіх державних і приватних об'єктах лісокористування по оперативному пожежогасінню, а також здійснити перевірку лісокористувачів на предмет наявності у них засобів для боротьби з пожежами.

Звертаюся до керівників обласних адміністрацій, до керівників регіональних підрозділів Служби з надзвичайних ситуацій. Усі, хто мають ліси в користуванні, повинні забезпечити працюючу техніку, постійний огляд і спостереження за лісами. Нам треба пройти пожежонебезпечний період з мінімальними втратами, - сказав він.

Глава Уряду також не виключив, що лісові пожежі будуть умисно провокуватися, наприклад, корупціонерами, які незаконно вирізають ліси. А з іншого боку, не можна знімати з порядку денного російську терористичну загрозу. Тому Арсеній Яценюк доручив Міністерству внутрішніх справ України посилити роботу щодо попередження будь-яких спроб умисного підпалу лісів.



Прес-служба облдержадміністрації