back

У Ніжині до Дня рятувальника співробітники спецавіазагону МНС отримали квартири

15-09-2011 | 17:56

15 вересня напередодні Дня рятувальника на території спеціального авіаційного загону МНС України, який знаходиться у м. Ніжин Чернігівської області, відбулося урочисте введення в експлуатацію 21-квартирного житлового будинку, реконструйованого за кошти Міністерства надзвичайних ситуацій України. Квартири в ньому отримали представники особового складу, ветерани та пенсіонери підрозділу.

За дорученням Міністра надзвичайних ситуацій Віктора Балоги привітав новоселів, вручив їм ключі та ордери директор Департаменту ресурсного забезпечення та підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року Павло Главаті. Він зазначив, що найближчим часом на розгляд Міністру надзвичайних ситуацій буде надана програма розвитку спеціального авіаційного загону в якій, наряду з іншими важливими питаннями, буде передбачено будівництво житла, благоустрій території та розвиток інфраструктури.

З вітальними словом до присутніх звернувся заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Віктор Тканко.

Він привітав колектив з професійним святом, зазначивши, що це єдиний в Україні спеціальний авіаційний загін МНС України, який перебуває в постійній готовності. Факти професіоналізму його пілотів говорять самі за себе: сотні ліквідованих пожеж і надзвичайних ситуацій як на території нашої держави, так і за її межами. Минулого року, коли на території Російської Федерації відбувались серйозні пожежі в екосистемах, за дорученням Президента України Віктора Януковича та в рамках міждержавної угоди, саме авіаційні рятувальники першими відправились надавати допомогу потерпілим жителям сусідньої держави.

Від імені голови Чернігівської обласної державної адміністрації Володимира Хоменка Віктор Тканко подякував особовому складу за наполегливу працю, відвагу і рішучість та побажав витримки, невичерпної енергії у реалізації гуманної місії служіння Українському народу.