back

Нам є що запропонувати світові – Президент на Державному підприємстві «Антонов»

15-06-2015 | 10:14

Президент Петро Порошенко відвідав Державне підприємство «Антонов» напередодні його участі у Всесвітній авіаційній виставці «Ле-Бурже».

«Авіабудування визначене зараз стратегічним сектором, важливим як для безпеки, так і для економіки держави», – сказав Президент під час зустрічі з провідними спеціалістами підприємства.

Глава держави висловив переконання, що об’єднання ДП «Антонов» з Державним концерном «Укроборонпром» надасть поштовх розвитку вітчизняного авіабудування. «Лише декілька країн світу володіють таким потенціалом і такими технологіями, які сьогодні в Україні уособлює «Антонов». Дуже сподіваюся, що останнє рішення Уряду, коли об'єднуються літакобудівний потенціал «Антонова» з можливостями "Укроборонпрому», дасть свою синергію», – наголосив Президент.

«Головне, що нам потрібно – поєднати досвід конструкторського генію, фантастичних традицій машинобудування з сучасними традиціями менеджменту», – відзначив Глава держави.

За словами Петра Порошенка, у контексті інтеграції до «Укроборонпрому» ДП «Антонов» буде відновлено державне замовлення. «Це не лише можливе, але є пріоритетним завданням керівництва – як підприємства, так і «Укроборонпрому». Хотів би бачити в державному оборонному замовленні на 2016 рік продукцію «Антонова», – заявив Президент, зазначивши, що пріоритетними мають стати виконання замовлень щодо створення перспективних транспортних та спеціалізованих літаків, безпілотних літальних апаратів, створення нової авіатехніки.

Глава держави звернув увагу на можливість розвитку співпраці підприємства з іноземними партнерами, країнами-членами НАТО. «Нам є що запропонувати світові», – підкреслив він.

Президент наголосив на важливості прискорення програми імпортозаміщення комплектуючих виробів на літаках «Антонов» та нарощення темпів серійного виробництва літаків. Уряд має забезпечити відповідні умови для успішного функціонування підприємства та виконання цих завдань, як висловився Глава держави, «дати йому можливість працювати на повну».

«Коли проти України ведеться неоголошена, підступна та жорстока війна, жодна кооперація та спільне виробництво авіакосмічної та оборонної продукції з Росією стали неможливими в принципі», – наголосив Петро Порошенко.

На переконання Президента, переорієнтація на нові ринки збуту та нових партнерів сприятиме розвитку лідера авіабудування країни. «Я вірю, що це лише початок відродження слави вашого підприємства, яке ми підтримаємо настільки, наскільки зможемо підтримати в умовах війни», – сказав він.

Петро Порошенко зазначив, що як Президент надаватиме підтримку розвитку підприємства та просуванню його продукції у світі. «Приємно було, що визначальну роль при укладенні контракту з Саудівською Аравією зіграв той факт, що Президент України також літає на літаку «Антонова» – якщо вже на такому літає Президент, то його варто купувати», – сказав Глава держави.

Президент ознайомився з роботою авіазаводу. У цеху номер 10 Петро Порошенко оглянув зразки продукції підприємства, а саме – літаки АН-158, АН-70 та АН-26. Глава держави випробував в роботі тренажер літака АН-148 у залі випробувально-пілотажних стендів.

Глава держави поставив завдання новому керівникові – виконуючому обов’язки президента – генерального конструктора Михайлу Гвоздьову та уточнив завдання для конструкторського бюро.


Довідка.

Державне підприємство «Антонов» засноване у 1946 році. Основними напрямками діяльності підприємства є створення, випробування нових дослідних зразків авіаційної техніки, серійне виробництво та після продажний супровід літальних апаратів. ДП «Антонов» володіє значним досвідом у розробці, виробництві, доопрацюванні і супроводі в експлуатації авіаційної техніки, а існуюча організаційна структура дозволяє ефективно реалізувати проекти підприємства. На підприємстві працює більше 13 тисяч працівників. За 69-річну історію ДП «Антонов» на літакобудівних заводах виготовлено більш 22 тис. літаків з маркою «Ан», з них більше 1,5 тис. продано в 50 країн світу. Станом на теперішній час експлуатується 4603 літака в 78 країнах світу.


Прес-служба Президента України