back

Триває розробка регіональної програми допомоги учасникам АТО

12-06-2015 | 13:39

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України, до 1 липня в області має бути розроблена регіональна програма медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції.

Підійти до її формування фахово та відповідально закликав сьогодні усі причетні служби під час робочої наради перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич.

Мова йде про створення реєстру демобілізованих учасників АТО, забезпечення медичними послугами та реабілітацією, надання психологічної підтримки, реалізацію всіх соціальних гарантій, сприяння у працевлаштуванні та зайнятості тощо.

Леонід Сахневич наголосив на необхідності залучити до цієї роботи громадські організації та волонтерів, а також поквапитися з наданням пропозицій.

Оскільки термін розробки програми визначено до 1 липня, прошу всіх відповідальних виконавців предметно підійти до цього питання. До 19 червня для узагальнення мають бути подані усі обґрунтовані пропозиції до регіональної програми згідно з вимогами чинного законодавства, - наголосив перший заступник голови облдержадміністрації.



Прес-служба облдержадміністрації