back

Відеопроекти школярів Чернігівщини одні з найкращих в Україні

12-06-2015 | 09:42

Протягом березня-червня 2015 року Міністерство освіти і науки України та Офіс Ради Європи в Україні в рамках проекту «Зміцнення та захист прав дітей в Україні» провели Всеукраїнський конкурс відеопроектів з подолання всіх форм насильства щодо дітей та просування прав людини і демократичного громадянства.

У конкурсі взяли участь 362 роботи від творчих колективів загальноосвітніх, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладів, а також органів учнівського самоврядування різних рівнів. Роботи були представлені у формі відеопроектів, відеопрезентацій, відеороликів, флешмобів, театральних постановок, анімаційних проектів. За кількістю надісланих проектів лідерами стали Київська (42 роботи), Дніпропетровська (40) та Запорізька (30) області.

Журі конкурсу визначило 35 найцікавіших робіт, які стали фіналістами, 12 із них відзначені у 10 номінаціях. У конкурсі взяли участь діти різної вікової категорії.

Днями у Києві відбулась урочиста церемонія нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу відеопроектів з подолання всіх форм насильства щодо дітей та просування прав людини і демократичного громадянства.

У церемонії взяли участь Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, начальник відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини Міністерства освіти і науки України Алла Середницька, а також керівник проекту Ради Європи «Зміцнення та захист прав дітей в Україні» Ігор Гуцуляк.

Приємно відзначити, що серед переможців конкурсу вихованці гуртка «Школа безпеки» (керівник Шкуренко О.В.) та представники Чернігівського міського учнівського парламенту (координатор Куча С.В.) Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва. Гуртківці представили на розгляд журі відеопроект «На наш погляд – це важливо», який став кращим у номінації «Громадянська ініціатива».

Крім того, фортуна не оминула і Бобровицьку гімназію. Відеоролик «Мирне небо – щасливе дитинство» учня 11 класу Березана Владислава (керівник Сиромятникова І. В.) потрапив до числа кращих робіт. Учень отримав диплом переможця у номінації «Громадянська ініціатива».

Серед фіналістів від Чернігівської області і проект «Не опаліть крила власній дитині» ліцею №15 м. Чернігова.

Вітаємо креативну молодь Чернігівщини, яка стоїть на варті захисту прав дитини і свобод громадянина!



За інформацією Управління освіти і науки ОДА