back

Творчі сім’ї Чернігівської, Гомельської та Брянської областей об’єднав фестиваль “Від роду до народу”

19-05-2011 | 16:13

17-й рік поспіль до Дня матері та Міжнародного дня сім’ї управління у справах сім’ї та молоді Чернігівської облдержадміністрації проводить Міжнародний фестиваль сімей «Від роду до народу». За цей час його учасниками вже стали понад 350 творчих сімей, родинних династій з Чернігівської області, Республіки Білорусь та Російської Федерації, які шанують народну пісню, звичаї, традиції, відроджують старовинні обряди.

Метою фестивалю є підвищення рівня духовного та культурного розвитку сім’ї, привернення уваги до творчості, таланту родин, сімейних колективів та династій, утвердження пріоритетності сімейних цінностей, звичаїв, обрядів.

19 травня у Чернігівському обласному українському академічному музично–драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка відбувся фінальний концерт XVІІ Міжнародного фестивалю сімей “Від роду до народу”. Йому передували районні та міські фестивалі, переможці яких стали учасниками святкування в м. Чернігові.

Від голови Чернігівської облдержадміністрації Володимира Хоменка учасників фестивалю привітав заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко. «Проведення Міжнародного фестивалю за участю українських, російських та білоруських сімей покликане стверджувати неминущі цінності людського буття, адже сім’я – це основа міцності держави, оберіг мудрості і духовності суспільства. Сьогодні в Україні значна увага приділяється державній сімейній політиці, адже від добробуту кожної родини значною мірою залежить розвиток економіки країни, передача етнокультурного та соціального досвіду населення, збереження та збагачення національних традицій», - йшлося у вітанні.

Віктор Тканко передав квіти учасникам фестивалю, а родинам, які завітали на фестиваль із Республіки Білорусь і Російської Федерації, вручили короваї як символ чернігівської гостинності.

Всі учасники фестивалю отримали дипломи та цінні подарунки, а вдячні глядачі супроводжували кожен виступ бурхливими оплесками.

У холі театру працювала виставка народної творчості сімейних умільців, на якій були представлені доробки з живопису, мистецькі вироби, вишиванки, різьблення, декоративний розпис, художні фото тощо.





Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації