back

Чернігівські рятувальники вирушили на допомогу київським колегам, які ліквідовують складну пожежу на нафтобазі

09-06-2015 | 14:57

Сьогодні Чернігівські рятувальники у складі 27 чоловік на 5-ти пожежних автомобілях вирушили у смт Глеваха Васильківського району Київської області, для надання допомоги колегам у гасінні складної пожежі на нафтобазі ТОВ «Побутрембудматеріали».

Нагадаємо, вчора на даній нафтобазі сталася пожежа резервуару з паливом об’ємом 900 куб. м з послідуючим перекиданням вогню на поруч розташовані резервуари з бензином. Першочергово для гасіння пожежі були залучені пожежно-рятувальні підрозділи Служби порятунку у кількості 18 чоловік та 6 одиниць техніки.

Враховуючи ускладнення обстановки, Державною службою України з надзвичайних ситуацій було негайно організовано залучення додаткових сил та засобів від гарнізонів Київської та Житомирської областей, м. Києва, Державного підприємства “Мобільний рятувальний центр” та пожежних поїздів від Укрзалізниці.

На ранок рятувальники ліквідували пожежу 1 резервуару ємністю 900 куб. м, гасіння 16 ще триває.

Основні зусилля зосереджено на гасіння палаючих резервуарів шляхом проведення пінних атак, а також захист і охолодження розташованих з ними поруч ємностей з пальним.

Внаслідок розповсюдження вогню сталося детонування наземних резервуарів. Постраждало 6 працівників ДСНС, яких з різними ступенями опіків госпіталізовано до медичних закладів. З трьома працівниками ДСНС не встановлено зв'язок. Вогнем знищено 10 одиниць техніки.

Для оцінки ситуації та координації дій підрозділів ДСНС і Нацгвардіі, на місце події прибув Міністр МВС України Арсен Аваков.

Залучені до ліквідації пожежі сили у цілодобовому режимі продовжують гасіння пожежі.

Всього до гасіння залучено 308 осіб та 62 одиниць техніки, у тому числі від ДСНС – 213 чоловік особового складу та 47 одиниць техніки, від Міноборони – 80 чоловік особового складу та 12 одиниць техніки, від Укрзалізниці – 15 працівників та 3 пожежних потяги.

На місці події в цілодобовому режимі позмінно працює Штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій ДСНС України.



УДСНС у Чернігівській області