back

Позитивна тенденція нарощування обсягів виробництва йде практично по всіх галузях економічної сфери області

13-05-2011 | 12:18

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко під час традиційної прес-конференції для представників місцевих та всеукраїнських засобів масової інформації, відповідаючи на запитання щодо стану економіки регіону.

За його словами, попри відсутність бурхливого сплеску економічної активності, в області продовжується тенденція сталого економічного розвитку.

Виключенням є лише нафтодобувний комплекс, де через виснаження свердловин відбувається відповідне зниження обсягів переробки сировини.

Широкі перспективи має лісопереробна галузь: на місцевих підприємствах протягом першого кварталу перероблено 30% продукції. За перше півріччя ця цифра сягне 50%, такими темпами планується рухатися і далі.

У галузі сільського господарства до кінця року має завершитися будівництво 10 доїльних залів, триває робота по будівництву молочнотоварної ферми на 6 тисяч голів у с. Комарівка Борзнянського району, розпочинається робота по створенню потужного свинарського комплексу у Чернігівському районі.

Також протягом року мають бути побудовані 4 нових елеватори для збереження продукції.

Стало працюють підприємства хлібопереробної галузі.

Що стосується цьогорічних видів на урожай, то тут прогнози керівника області доволі оптимістичні: будуть сприятливі погодні умови – буде урожай такий, як і 1,5-2 роки тому. Він також підкреслив, що у області є всі підстави для того, щоб до 2015 року вийти на цифру 3 мільйони тонн врожаю.

Також Володимир Хоменко зазначив, що зараз влада активно веде пошук шляхів відновлення виробничої діяльності бюджетоутворюючих підприємств ВАТ „ЧеЗаРа” та ВАТ „Чернігівське Хімволокно” і позитивні результати будуть вже найближчим часом.

Керівник області повідомив декілька приємних новин для представників районних ЗМІ. Зокрема, він пообіцяв, що дитячий садок у с. Вихвостів Городнянського району, будівництво якого триває із затримками вже не перший рік, буде введено в експлуатацію вже протягом наступного місяця.

Голова облдержадміністрації також поінформував присутніх про роботи по розбудові об’єктів історико-археологічного музейного комплексу «Древній Любеч» у селищі Любеч Ріпкинського району та висловив впевненість у тому, що невдовзі Любеч, наряду з іншими об’єктами історико-культурними спадщини, стане справжньою перлиною Чернігівського краю, привабливою для туристів.

А у Корюківці у 2013 році, до 70-х роковин Корюківської трагедії планується звести меморіал пам’яті. У цьому році буде проведено конкурс і підготовлено проектну документацію. Фінансування, за словами Володимира Хоменка, буде здійснюватися з різних джерел, в тому числі і за меценатські кошти. Він також зазначив, що поставити меморіал у Корюківці – обов’язок влади перед пам’яттю невинно загиблих людей.

В ході прес-конференції голова облдержадміністрації також розповів про роботу, яка ведеться в області по використанню енергозберігаючих технологій та альтернативних видів палива; окреслив напрямки оптимізації мережі освітніх закладів; підтвердив інформацію про те, що усі неопізнані отрутохімікати згідно із програмою, прийнятою на сесії обласної ради, будуть вивезені за межі області, відповів на ряд інших запитань.

















Прес-служба облдержадміністрації