back

Служба зайнятості працевлаштувала понад 6,6 тисяч безробітних

09-06-2015 | 12:00

За п’ять місяців поточного року за сприяння служби зайнятості області роботу отримали більше 6,6 тисяч безробітних. Із них 191 особу працевлаштовано в результаті надання роботодавцям компенсації єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, 297 - шляхом виплати допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності. Про це інформує обласний центр зайнятості населення.

За повідомленням фахівців, на обліку в центрах зайнятості області перебувало майже 30 тисяч безробітних. Це на 10% більше, ніж за аналогічний період 2014 року. Зокрема, з початку року статус безробітного отримали понад 13 тисяч громадян.

У банку даних обласної служби зайнятості налічувалося 13 тисяч вакансій від більше 3 тисяч роботодавців. За сприяння служби зайнятості укомплектовано майже 10 тисяч вільних робочих місць.

Професійне навчання та перенавчання безробітних організовується з урахуванням сучасних потреб ринку праці, вимог роботодавців до якості робочої сили та проведеної профорієнтаційної роботи. Так, протягом звітного періоду набули нових професій та підвищили кваліфікацію майже 3 тисячі безробітних. До участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру залучалось більше 3 тисяч безробітних.

На сьогодні в центрах зайнятості області на обліку перебуває більше 16 тисяч безробітних громадян.

У пошуках роботи до центрів зайнятості області звернулось більше тисячі переселенців. Із них 668 – отримали статус безробітного, решта - інформаційні та консультаційні послуги. Працевлаштовано 199 громадян, 137 – взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, 25 – було направлено на професійне навчання.


За інформацією обласного центру зайнятості