back

Процес повернення Новоселівській громаді пасовища триває

08-06-2015 | 12:20

Проблемне питання роздачі земель пасовища громади Новоселівської сільської ради Чернігівського району учасникам АТО методично вирішується. Учасникам АТО, які отримали ділянки на спірній землі, запропонували перенести їх на землі академії аграрних наук. На сьогодні триває процес передачі земельної ділянки з користування академії до загального земельного фонду. Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч ініціативну групу громади села, що прийшла 8 червня на зустріч.

Обласна державна адміністрація активно працює з земельним фондом, щоб як найшвидше виділити земельні наділи учасникам АТО, які погодились з пропозицією залишити землі пасовища громаді та отримати ділянки в іншому місці. Загалом, останнім часом спірні земельні питання такого плану виникають і в інших районах Чернігівщини.

Наразі Новоселівська громада вже отримала накази про надання дозволу на оформлення пасовища та уклала угоду з землевпорядною організацією з виготовлення технічної документації.

Проте, за інформацією селян, 8 активістів серед учасників АТО постійно підбурюють громаду. Зокрема, завтра планують провести виділення ділянок в натурі на пасовищі, а це дає підстави у подальшому їх вільно продавати. Обурює громаду села і той факт, що державне земельне агентство в області без погодження роздає їх землі.

Уважно вислухавши громадян, Валерій Куліч зазначив, що вирішувати дане питання потрібно у людській площині.

— Нажаль, я не маю повноважень щоб вплинути на держкомзем. Для вирішення конфлікту, я звернусь до обласного прокурора та правоохоронних органів, щоб вони вивчили справу та не допустили ескалації. Ми методично будемо вирішувати цю проблему до повної перемоги, — запевнив керівник області.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації