back

Відзначення Дня Перемоги

09-05-2011 | 14:27

9 травня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, ветерани Великої Вітчизняної війни, представники обласних та міських управлінь, підприємств, установ та громадських організацій поклали вінки і квіти до братської могили у сквері ім. М.М. Попудренка, взяли участь у вшануванні воїнів-визволителів біля Могили Невідомого солдата на Меморіалі Слави.

Свідченням того, що пам’ять про полеглих на війні, про ветеранів жива, стала цьогорічна ініціатива громадськості — провести 9 травня акцію «Нащадки переможців». Отже сьогодні чернігівські школярі взяли участь в урочистій ході вулицями Чернігова, тримаючи в руках портрети своїх дідів — учасників Великої Вітчизняної.

Вони також поспілкувалися з головою облдержадміністрації Володимиром Хоменко та поділилися сімейними спогадами про тих, хто воював на фронті.

Урочисті заходи на Болдиній горі завершилося покладанням квітів до вічного вогню і молебнем за полеглих воїнів, який відправив архієпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій.
















































Прес-служба облдержадміністрації