back

Чернігівщина розширюватиме співробітництво з Фінляндією та Королівством Данія

04-06-2015 | 16:46

Зробити його дійсно продуктивним та корисним пообіцяв голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч сьогодні під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Фінляндії в Україні Ар’єю Макконен та Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Данія в Україні Мерете Юль.

У зустрічі також взяли участь голова обласної ради Микола Звєрєв, директор Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Леонід Подоляк, віце-президент Чернігівської Регіональної торгово-промислової палати Олександр Шанойло.

В ході нарад представники обох країн висловлювали готовність до подальшої співпраці. Проте найбільшими перепонами на шляху до успішного інвестування, за словами почесних гостей, були й залишаються проблеми з відшкодуванням ПДВ, бюрократична тяганина та корупція. До того ж, представників бізнесових кіл Данії та Фінляндії продовжує непокоїти ситуація на сході країни та нестабільність української економіки.

У свою чергу очільник області запевнив Надзвичайних і Повноважних Послів у зацікавленості регіону у співпраці з їхніми країнами щодо впровадження енергозберігаючих технологій. Він також запропонував зацікавленим бізнесовим структурам не відкладати співпрацю надовго.

Локалізація військових подій на сході призведе до того, що відтермінований попит на інвестування швидко знайде свої пропозиції. Тому я пропоную представникам ваших бізнесових кіл не чекати сприятливих знаків від нашої економіки, а приїхати і подивитися на власні очі що, як і де у нас відбувається. Зі свого боку ми обіцяємо створити всі умови для інвесторів, - наголосив Валерій Куліч.



Прес-служба облдержадміністрації