back

Міністр екології та природних ресурсів України Ігор Шевченко ознайомився з екологічною ситуацією у Чернігові

04-06-2015 | 14:33

Робоча поїздка Міністра екології та природних ресурсів України Ігоря Шевченка до Чернігова 4 червня розпочалась з відвідування одного з важливих об’єктів КП «Чернігівводоканал» — головної насосної станції.

Основна проблема цієї станції, за інформацією керівництва КП «Чернігівводоканалу», зараз полягає у завершенні оновлення напірно-каналізаційного трубопроводу. Більша частина роботи вже зроблена, на що пішло близько 20 мільйонів гривень. Проте, не вистачає коштів, аби повністю завершити реконструкцію. Цей ремонт важливий не лише для міста Чернігова, а й для столиці. Адже населення Києва користується ресурсами Десни. Ремонту потребують також і очисні споруди каналізації.

За останні десять років підприємству вдалося для покращення обслуговування зробити чимало. Зокрема, встановлено сучасну систему моніторингу та прилади, що допомагають економити електроенергію. До того ж, одинадцять з п’ятнадцяти станцій автоматизовано.

— Я дам розпорядження, щоб підняли документи для вирішення ситуації навколо тендерів на реконструкцію колектору. Ми виділимо з Державного природоохоронного фону 10 мільйонів гривень. Ще частину (5 мільйонів гривень) також має виділити місцева влада. Головне завдання — завершити роботи до кінця року. Адже подальше відтягування може призвести до серйозної аварії, — наголосив Ігор Шевченко під час ознайомлення з роботою насосної станції.



У рамках робочої поїздки Міністр екології та природних ресурсів України побував у нещодавно створеному за ініціативи громадськості регіональному ландшафтному парку «Ялівщина». Пройшовши його стежками, заслухавши інформацію про проблеми парку, посадовець порадив: створити благодійний фонд та відкрити благодійний рахунок.

— Це дасть можливість додатково фінансувати та забезпечувати благоустрій місць відпочинку ландшафтного парку. Саме таким шляхом пішли у Києві. До фонду потрібно залучати представників місцевого бізнесу, які надаватимуть кошти та опікуватимуться таким чудовим парком. Також важливо, щоб фонд створювали громадські організації, адже населення не дуже довіряє владі, — підкреслив Ігор Шевченко.

На березі р. Стрижень Міністр зустрівся з представниками ініціативної громадськості, які висловили незадоволення керівництвом парку та озвучили свої пропозиції щодо покращення роботи закладу. Також громадськість порушила цілу низку проблемних питань, що стосуються покращення охорони навколишнього середовища. Серед них: очищення річки Стрижень, забудова лісопарку Кордівка та спорудження притулку для бродячих тварин, де надаватимуть не тільки прихисток, а й проводитимуть стерилізацію.


Міністр екології та природних ресурсів України Ігор Шевченко ознайомився з роботою Комунального енергогенеруючого підприємства «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ фірми «ТехНова». Оглядаючи підприємство, посадовець поцікавився про місце зберігання та утилізації попелу. Керівник підприємства повідомив, що на сьогодні значна кількість відходів знаходиться на території ТЕЦ, але ніякої шкоди навколишньому середовищу не завдає.

У робочій поїздці Міністра екології та природних ресурсів України також взяв участь відповідальний за Чернігівську область від Адміністрації Президента Сергій Березенко.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації