back

Необхідно прискорити темпи реформ

04-06-2015 | 07:40

Президент Петро Порошенко заявляє, що не задоволений темпами реформ. «Очікування щодо реформ у наших громадян і за кордоном дуже високі. Темпи реформ мене, як Президента, абсолютно не задовольняють», – наголосив Глава держави на засіданні Національної ради реформ.

Президент зазначив, що Національна рада реформ працює, є важливим та дієвим інструментом. Глава держави закликав проводити дискусії щодо реформ саме у Нацраді, що дозволить збільшити відсоток підтримки урядових рішень у Верховній Раді. «Має бути забезпечене максимально швидке проходження реформаторських ініціатив через Уряд та Верховну Раду», – сказав Президент.

Глава держави наголосив на необхідності підсилення координації у впровадженні реформ та доручив долучитися до процесу такої координації Главі Адміністрації Президента Борису Ложкіну. Президент поінформував про підписання Указу, яким Бориса Ложкіна призначено Заступником Голови Національної ради реформ та покладено на нього функції координації і контроля за виконанням рішень ради. «Очікую ефективних кроків у цьому напрямку», – заявив Глава держави.

Національна рада реформ на сьомому засіданні розглядає низку важливих питань, зокрема, питання про заходи з лібералізації візового режиму України і ЄС. З питання реформи політики у сфері конкуренції, зокрема про заходи з демонополізації та розвитку конкурентного середовища доповість новопризначений Голова Антимонопольного комітету України Юрій Тєрєнтьєв. Народний депутат України Мустафа Найем представить ініціативу з розповсюдження вивчення іноземних мов Go Global. Міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус доповість щодо стану реалізації реформи з дерегуляції.


Прес-служба Президента України