back

Відкриття газопроводу в с.Заудайка Ічнянського району

26-05-2011 | 20:22

26 травня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко взяв участь у відкритті газопроводу у с. Заудайка Ічнянського району.

Вітаючи жителів села з цією подією, керівник області, зокрема, зазначив, що поява блакитного вогника в селі у рік 20-ї річниці незалежності нашої держави є свідченням турботи держави про підвищення соціальних стандартів життя людей, які проживають у сільській місцевості. Газифікація сіл – це один із основних важливих кроків втілення у життя Програми економічних реформ на 2010-2014 роки Президента України Віктора Януковича.

В Ічнянському районі протягом останнього періоду досить успішно і планомірно реалізується програма підведення природного газу до сільських населених пунктів. У 2010 році здійснено роботи по підведенню природного газу до сіл Петрушівка, Власівка, Максимівка та Монастирище.

Роботи по газифікації с. Заудайка тривали чотири місяці.

За рахунок коштів районного бюджету (майже 400 тис. грн.) побудовано 2,2 км підвідного газопроводу середнього тиску.

На даний час проводиться будівництво розподільчого газопроводу середнього тиску по селу, протяжністю 12,3 кілометри. і незабаром буде підведено „блакитне паливо” до осель мешканців села.

До 2015 року планується газифікувати всі великі населені пункти району.

Виступаючи перед жителями села, Володимир Хоменко зазначив, що коли в село приходить газ – воно починає оживати. Туди повертається молодь і село живе вже новим життям.

Він зауважив, що паралельно ведуться роботи по покращенню доріг, підвозу дітей до опорних шкіл та створенню системи доступної і якісної освіти.

«Хай цей вогник зігріває не лише ваші оселі, а й душі та дає надію на краще майбутнє, яке ми з вами творимо разом», - наголосив Володимир Хоменко.







Прес-служба облдержадміністрації