back

Аграрії Чернігівщини завершили посівну

02-06-2015 | 11:53

Аграрії області завершили посів сільськогосподарських культур, повідомляє Департамент агропромислового розвитку ОДА. Загальна посівна площа під урожай 2015 року, за попередніми даними дещо перевищує минулорічну і складає більше 1130 тисяч гектарів проти 1125,5 минулого року. У тому числі в загальній структурі посівів зерновими культурами зайнято майже 58 %, під технічними – 23 %, картоплею та овочами – 8 %, кормовими — більше 11 %.

Особливістю цьогорічної весняної посівної в порівнянні з минулорічною, як зазначають фахівці, було розширення посівних площ під технічними (олійними) культурами на 23 тисячі гектар або 10% загального обсягу їх посіву. Зокрема, збільшено площі під соняшником на 12%, соєю – 8%, ярим ріпаком –133%, а також під льонами – на 27%.

У зерновій групі культур цьогоріч значно збільшились площі посіву гороху, а загальний обсяг зернобобових культур зріс на майже 3 тисячі гектар.

Втім, зменшення зазнала кукурудза. Її посіви на 8% менші ніж минулого року. Це пов’язано із доброю перезимівлею озимих хлібів, які зазвичай пересіваються кукурудзою, щоб перекрити понесені затрати на озимих, що загинули.


За інформацією Департаменту
агропромислового розвитку ОДА