back

Олександр Шанойло взяв участь у селекторній нараді присвяченій збиральній кампанії 2011 року

15-07-2011 | 10:26

14 липня у селекторному режимі відбулося Всеукраїнське засідання штабу з координації проведення комплексу збирання зернових та зернобобових культур у 2011 році, яке провів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Микола Безуглий.

У засіданні взяли участь заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло, керівники відповідних структурних підрозділів ОДА, спеціалісти галузі.

Відкриваючи засідання Микола Безуглий охарактеризував перебіг жнивної кампанії.

«В усіх регіонах України розпочато та активно проходить збиральна кампанія. Сільським господарствам у поточному році необхідно зібрати врожай на площі 11,4 млн. га, на сьогоднішній день зібрано 26% від загальних площ. За добу по країні збирається 500 тисяч тонн зерна, а цього недостатньо для дотримання графіку збиральних робіт. Зараз необхідно підняти темпи щоденного збирання врожаю на 25% для зменшення втрат зернових», - зазначив він.

«Одним із основних питань жнив також є міжрегіональне маневрування техніки. Це необхідно для ефективності та підвищення темпів збору, тому керівникам на місцях потрібно чітко проконтролювати даний процес, щоб якісно провести жнива», - додав Микола Безуглий.

На Чернігівщині вже жнивують чотирнадцять районів, станом на 14 липня було намолочено близько ста тисяч тонн зерна озимої пшениці, середня урожайність якої становить 28 центнерів з гектару та 3 тисячі тонн озимого ріпаку, рівень урожайності якого складає 15 ц/га.

В області також продовжується кормозаготівля. Закладено на зимівлю сінажу 73,6 тисячі тонн, сіна — 84,4 тисячі тонн, що складає відповідно 87% та 94% до прогнозу.